درست کردن شمع عسل طبیعی یکی از آسان ترین مدل های شمع سازی می باشد. شمع های روشن گرم و ملایم خانگی درست شده با موم زنبور عسل، نقش فوق العاده ای در ایجاد آرامش و تسکین مخصوصا در هنگام شب و هنگام رفتن به رختخواب دارند.
- آیا می توانم روغن های ضروری به شمع عسل طبیعی اضافه کنم؟
- چه نوع موم زنبور عسلی برای شمع سازی باید استفاده کنم؟
- چه تعداد شمع عسل طبیعی می توان با این دستور العمل درست کرد؟
- نحوه ساخت شمع موم زنبور عسل
- مواد لازم برای ساخت شمع عسل طبیعی
- دستورالعمل ساخت شمع عسل طبیعی
- عمل آوری شمع عسل طبیعی
- نحوه تمیز کردن ظرف موم زنبور عسل
اما درخشش و شعله طلایی و مدت زمان طولانی سوختن آن، فقط اولین نکته در مورد جذابیت شمع موم زنبورعسل است.
بر خلاف شمع های پارافین – که مواد سرطان زا مانند تولوئن و بنزن را در هوا رها می کنند – این شمع ها ضمن آزاد کردن رایحه ضعیف عسل، تمیز و روشن می سوزند.
حتی بهتر است که شمع های موم زنبور عسل را در خانه – چه به عنوان هدیه یا برای خودتان تهیه کنید – این پروسه چیزی بیش تر از فرآیند ذوب و ریختن نیست
در آموزش زیر به شما نشان می دهم که چقدر راحت است. اما در ابتدا ، اجازه دهید در مورد برخی از متداول ترین سوالات پیرامون ساخت شمع صحبت کنیم:
آیا می توانم روغن های ضروری به شمع عسل طبیعی اضافه کنم؟
بله، شما می توانید این کار را انجام دهید. در هر حال موم زنبور عسل مانند موم های دیگر قابلیت نگه داری بو را ندارد.
به همین دلیل، مقداری روغن نارگیل را با شمع های خود مخلوط کنید تا عطر و بوی بیش تری به آن ببخشد.
حتی با افزودن روغن نارگیل فقط رایحه های بسیار قوی (نعناع، لیموترش ، وتیور و غیره) در شمع های موم زنبور عسل دست ساز خوب عمل می کنند.
خوشبختانه، بیش تر موم های زنبور عسل به صورت خفیف بوی عسل می دهند که به خودی خود و یا وقتی که با روغن های ضروری مخلوط می شوند، بسیار دلپذیر و لذت بخش هستند.
چه نوع موم زنبور عسلی برای شمع سازی باید استفاده کنم؟
برای این دستورالعمل به یک پیمانه موم زنبور عسل نیاز دارید، که می تواند به شکل موم گرانولی یا موم کلوخ باشد که آن را با رنده زبر خرد کرده اید.
اگر یک زنبوردار محلی دارید که موم زنبورعسل خام را به فروش می رساند، می توانید از این مراحل برای فیلتر کردن آن برای ساخت شمع استفاده کنید.
چه تعداد شمع عسل طبیعی می توان با این دستور العمل درست کرد؟
وزن این دستور العمل تقریبا ۷۰۰ گرم است، که باعث می شود دو شمع ۳۵۰ گرمی، سه شمع ۲۳۰ گرمی یا شش شمع ۱۲۰ گرمی درست شود.
یا می توانید موارد را با هم مخلوط کنید – این هفته من یک شمع ۳۵۰ گرمی، یک شمع ۲۳۰ گرمی و یک شمع ۱۲۰ گرمی با استفاده از این دستور العمل درست کردم.
نحوه ساخت شمع موم زنبور عسل
ساخت شمع موم زنبورعسل توسط خودتان آسان تر از آن چیزی است که فکر می کنید! در این جا روش ساده و آزمایش شده من برای تهیه شمع هایی با رایحه عسل با گرما و درخشش مطلوب ارائه شده است.
وسایل مورد نیاز
دیگ بخار دو جداره یا دو قابلمه با اندازه متفاوت (یکی در داخل دیگری قرار می گیرد)
اجاق گاز
چاپستیک چوبی (چوب غذا خوری)
گیره لباس یا مداد
نوار چسب (در صورت استفاده از مداد)
و یک دستگاه فرگاز خانگی
مواد لازم برای ساخت شمع عسل طبیعی
۴۵۰ گرم موم زنبور عسل
نصف پیمانه روغن نارگیل (ذوب شده)
۱ تا ۲ قاشق غذا خوری روغن ضروری (ما گزینه های ارزان قیمت مانند لیموترش یا نعناع را ترجیح می دهیم)
فتیله پنبه ای متوسط ( با صفحه فتیله برای اتصال)
چسب فتیله
شیشه ( این دستورالعمل به سه شیشه مدل لاله ۲۳۰ گرمی یا شیشه مربا / شیشه میسون ژله نیاز دارد. گزینه دیگر استفاده از دو عدد شیشه مدل لاله ۳۵۰ گرمی یا شش عدد شیشه ژله ۲۳۰ گرمی است)
دستورالعمل ساخت شمع عسل طبیعی
۱- فتیله (با صفحه فتیله برای اتصال) و چسب فتیله را بردارید.
۲- یکی از چسب های فتیله را بردارید و آن را روی صفحه فتیله قرار دهید، سپس کاغذ را از سمت کنار و روی چسب فتیله جدا کنید.
۳- فتیله را در ته شیشه و وسط آن بچسبانید.
۴- موم و روغن را در یک دیگ دو جداره ذوب کنید. اگر دیگ دو جداره ندارید، می توانید با ریختن ۲۰ سی س آب در قابلمه و قرار دادن یک قابلمه کوچک تر یا کاسه استیل ضد زنگ در داخل آن و سپس جوش آوردن آب در قابلمه زیری در روی اجاق گاز، یکی درست کنید.
۵- وقتی موم ذوب شد، در صورت تمایل روغن ضروری را به آن اضافه کنید.
۶- موم ذوب شده، روغن نارگیل و روغن ضروری (در صورت استفاده) را با هم مخلوط کنید. من از یک چاپستیک چوبی برای این کار استفاده کردم. بنابراین مجبور نیستم آن را تمیز کنم.
۷- موم را درون شیشه بریزید.
۸- فتیله را طوری تنظیم کنید که در مرکز باشد. می توانید این کار را با قرار دادن یک مداد، نی یا سیخ چوبی در روی دهانه شیشه و چسباندن فتیله به آن انجام دهید، یا از روش مورد علاقه من استفاده کنید، یعنی رد کردن فتیله از درون یک گیره لباس.
۹- شمع ها را در یک جای گرم قرار دهید تا سفت شوند؛ زیرا اگر خیلی سریع خنک شوند موم گاهی ترک برمی دارد. میتوانید اجاق گاز خود را تا ۴۶ درجه سانتی گراد گرم کنید و وقتی که موم را درون شیشه ریختید، اجاق گاز را خاموش کرده و شیشه ها را داخل آن قرار دهید.
عمل آوری شمع عسل طبیعی
اجازه دهید تا دو روز باقی بماند، سپس فتیله را تا اندازه ۳٫۵ سانتی متری برش دهید. هنگام روشن کردن شمع ، شعله را روی پایه فتیله که به موم متصل است نزدیک کنید تا مقداری از موم ذوب شده و توسط فتیله بالا کشیده شود – این کار به شما کمک می کند تا شمع به درستی سوزانده شود.
نکات مهم
*از آن جا که موم زنبور عسل کندتر از موم پارافین یا موم سویا می سوزد، به یک فتیله محکم تر و بزرگ تر از آن چه برای شمع های پارافین یا شمع سویا استفاده می شود، نیاز دارید.
به خاطر داشته باشید که نحوه سوختن فتیله بر اساس فاکتورهای مختلفی از جمله اندازه ظرف و چگونگی تصفیه موم زنبور عسل متفاوت خواهد بود.
بعلاوه برای یافتن اندازه مناسب فتیله با توجه به نحوه تصفیه موم و اندازه ظرف، نیاز به آزمون و خطا دارید.
نحوه تمیز کردن ظرف موم زنبور عسل
معمولا تمیز کردن ظرفی که موم زنبورعسل در آن ذوب شده دشوار است، اما یک ترفند کوچک وجود دارد که می خواهیم آن را برایتان بگوییم.
فرگاز را تا دمای۱۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید، سپس آن را خاموش کرده و ظرف را درون آن قرار دهید.
در عرض چند دقیقه، موم کاملا ذوب می شود. سپس آن را با حوله های کاغذی به آسانی تمیز کنید. بعد از آن، ظرف را به صورت معمولی فقط با صابون و آب شستشو دهید.
جهت خرید موم طبیعی زنبور عسل برای شمع سازی میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.